Wie ik ben

Wie ben ik:
Meinard Kloppenburg, geboren in 1953 in Zwolle. Ik ben schilder en tekenaar, en doe dit al ruim 40 jaar. En heb vele exposities gehad. Zowel solo als in groepsverband.
Wat ik graag schilder zijn landschappen, met name Noord-Hollandse, en situaties waar mens en dier hun rol spelen, ook portretschilderijen of portrettekeningen. De materialen die ik hierbij gebruik zijn potlood, houtskool, pastel, acrylstiften, acrylverf, aquarelverf en olieverf, soms als gemengde media. Op mijn Facebook- en Instagramaccount post ik mijn werkstukken, vaak nat van de ezel….

Schilderen en tekenen doe ik al mijn leven lang. Mijn opleiding in de beeldende vorming startte op de middelbare school, later op het MBO bij de vakken reclame en esthetische vorming. Vanaf 1976 werd ik lid van de kunstenaarsvereniging Perspectief in Castricum, waar ik me naast modeltekenen bekwaamde in het plein-air tekenen en schilderen. In Haarlem volgde ik een jaar wekelijks lessen in de schildergroep bij de heer Hamel. En was lid van een model- en portretschildergroep rond Frits de Nooijer in Egmond. Ik heb bij individuele kunstenaars workshops gevolgd, zoals bij Sam Drukker en Phil Bloom. In 2000 richtte ik met 4 kunstenaars de groep K=me op. We exposeerden samen of in tweetallen, werkten samen en bezochten tentoonstellingen en stimuleerden elkaar.In de regio deden we jaren mee aan kunstroutes en exposeerden in o.a. Noordeinde, de Vermaning. Door terugtreden van een aantal leden hebben we deze in 2016 opgeheven. Zelf ben ik mijn werk blijven exposeren, o.a. in de Vijfhoekkunstroute en de Kunstkelder in Haarlem.
Naast al deze contacten ben ik thuis of buiten, in de duinen bijvoorbeeld, aan het tekenen en schilderen. Veel werk heeft inmiddels een nieuwe eigenaar. Geregeld werk ik aan een opdracht, de laatste tijd meestal portretten.
Ik hoop dat u met deze site veel plezier beleeft en mogelijk tot het aanschaffen van een werk voor uzelf of een ander wilt overgaan…of mij uw opdracht gunt.Groeten van Meinard.Reacties zijn gesloten.