Portretten

Zo, ik ben de afgelopen weken geregeld met portretten bezig, in verschillende technieken. In pen, potlood en olieverf met paletmes. De serie ontstond na een bericht van een Georgische kennis met daarbij een foto van een oude man, een familielid van hem. Dat trof mij en door met fineliner op canvas te werken kon ik de broosheid van de man treffen. Die kennis was er door geroerd en ik besloot hem dit werk cadeau te doen. Zo ging ik op zoek naar foto’s van oude mannen welke mij al heel lang boeien, musici in eerste instantie. Joe Cpocker en Leonard Cohen waren de eersten die zich aandienden. Joe tekende ik met een mooie lach, en Leonard Cohen zijn doorgroefde gelaat deed me besluiten met een paletmes en olieverf in sobere tinten te werken.

 

JC

Joe Cocker

lc

Leonard Cohen in olieverf

 Oude Georgische man

Alle drie werkstukken op een formaat van 30×24 cm.Reacties zijn gesloten.